Pentru această pizza nu aveţi nevoie de cuptor cu lemne. De fapt, nu aveţi nevoie de nici un fel cuptor. Aveţi nevoie doar de un grătar simplu, fie chiar şi o tigaie striată,  pentru a realiza această  delicatesă în care fineţea cremei de brânză mascarpone se combină cu aroma densă a somnului afumat.

Porţii: 2

Timp de preparare: 1 oră

pizzalagratar35

Ingrediente:

  • 200 grame brânză mascarpone
  • 1 lingură ceapă roşie sau verde tocată
  • 1 linguriţă mărar tocat
  • 1 linguriţă pătrunjel tocat
  • 150 grame de somon afumat
  • 1 ardei copt (preferabil roşu)
  • sare
  • piper

pentru blat

  • 200 grame făină
  • 3 grame de drojdie uscată
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 vârf de cuţit de zahăr

Preparare:

  1. Preparaţi aluatul. Amestecaţi făina cu drojdia uscată, sarea şi zahărul. Adăugaţi uleiul. Încorporaţi treptat apă călduţă până când realizaţi un aluat potrivit de moale, dar care nu se lipeşte de mână. Puneţi aluatul într-un loc cald pentru 30-40 de minute la dospit.
  2. Până dospeşte aluatul, rupeţi ardeiul copt şi somonul în fâşii.
  3. Amestecaţi brânza cu mărarul, pătrunjelul, ceapa – verde sau roşie – sare şi piper într-un bol.
  4. După ce a dospit puţin aluatul, împărţiţi-l în două părţi egale.
  5. Încingeţi grătarul.
  6. Pe o suprafaţă pudrată cu făină, întindeţi o bucată de aluat într-o foaie subţire.
  7. Rulaţi aluatul pe sucitor (vezi galeria foto) pentru a-l manevra mai uşor.
  8. Derulaţi aluatul pe grătarul încins.
  9. După 3-4 minute întoarceţi blatul pe cealaltă parte.
  10. Întindeţi jumătate din cantitatea de mascarpone cu verdeţuri peste partea coaptă a blatului. Adăugaţi jumătate din fâşiile de somon şi cele de ardei copt peste brânză.
  11. Lăsaţi pizza încă 2 minute pe grătar, astfel încât să se facă bine blatul. Scoateţi pizza pe o farfurie.
  12. Repetaţi operaţiunea cu restul ingredientelor pentru a face cea de a doua pizza.

Pizza cu mascarpone şi somon afumat se consumă caldă.

[tip]Dacă înlocuiţi brânza mascarpone cu brânză degresată de vaci amestecată cu 2 linguri de iaurt, obţineţi o pizza dietetică. Dacă, dimpotrivă, vă doriţi o pizza mai clasică, înlocuiţi mascarpone cu mozzarella rasă. [/tip]

print