Fiindcă de Halloween scobim un dovleac pe dinăuntru, simțul nostru practic ne-a îndemnat să-i folosim miezul într-o rețetă de sorginte suedeză Kycklingfilé med pumpa – de ce? pentru că rețeta s-a gătit și gustat în compania unor prieteni suedezi.

Porții: 4

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras (roșu sau galben)
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri de ulei
  • 500 g piept de pui fără piele și fără os (file)
  • 450 g miez de dovleac plăcintar
  • un strop de sos de pește
  • 1 lingură de frunze proaspete de busuioc
  • 1 vârf de linguriță de piper negru, măcinat mare
  • sare

Preparare:

  1. Pregătiți ingredientele: curățați legumele și spălați-le; tăiați ceapa peștișori; tăiați ardeii julienne (după ce ați scos semințele). Tăiați dovleacul tot julienne, la fel și pieptul de pui.
    [note] Dacă aroma dovleacului nu vă place, îl puteți înlocui cu dovlecei tăiați julienne. [/note]
  2. Într-o tigaie adâncă, puneți uleiul la încins.
  3. Adăugați ceapa și ardeii. Amestecați până când ceapa devine sticloasă și ardeii încep să se înmoaie (aproximativ 3 minute).
  4. Adăugați pieptul de pui. Amestecați din când în când, la foc iute, timp de 5 minute, până începe să se rumenească puiul.
    [tip] Aceasta este o rețetă rapidă care se pretează a fi preparată la wok. Chiar dacă o faceți în tigaie, focul trebuie să fie iute, iar ingredientele tăiate fâșii subțiri pentru a se pătrunde repede.[/tip]
  5. Adăugați dovleacul și sosul de pește. Amestecați până când dovleacul se înmoaie și puiul este pătruns.
  6. Adăugați frunzele de busuioc, piperul și sare, după gust.

Se servește cald, alături de o lingură de orez fiert și o salată verde, stropită cu o vinegretă neagră.

print