Preparată de preferinţă din paste lungi (spaghetti, tagliatelle, etc.), această reţetă fără carne este uşoară şi rapidă, potrivită alături de un vin alb fructat. Recomandată chiar şi bucătarilor începători!

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 200-250 grame paste uscate
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri de pesto
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 linguri parmezan ras
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele al dente.
  2. Spălaţi dovlecelul şi îndepărtaţi-i capetele.
  3. Tăiaţi dovlecelul în 2 pe lungime şi ulterior fiecare jumătate în felii de 4-5 milimetri grosime.
  4. Încălziţi uşor uleiul într-o tigaie şi adăugaţi căţelul de usturoi întreg, decojit şi strivit cu latul cuţitului.
  5. Lăsaţi usturoiul să-şi elibereze aroma la foc mic timp de aproximativ 1 minut.
    [warning]Usturoiul nu trebuie să-şi schimbe culoarea deoarece o să devină amărui.[/warning]
  6. Scoateţi şi aruncaţi usturoiul.
  7. Creşteţi temperatura uleiului şi adăugaţi dovleceii.
  8. Rumeniţi dovleceii timp de 2-3 minute. Dovleceii trebuie să se înmoaie puţin, nu să se prăjească.
  9. Adăugaţi pesto în tigaie şi amestecaţi.
  10. Adăugați și pastele bine scurse de apa în care au fiert.
  11. Serviţi cu parmezan ras şi piper proaspăt măcinat.

Pastele cu pesto şi dovlecei se servesc imediat.

print

1 comentariu

Comments are closed.