Ceva Bun

Paste cu hribi

Una dintre capodoperele bucătăriei italiene, pastele cu hribi – de regulă papardelle sau tagliatelle – au la bază ciuperci importate din România, pentru că ţara noastră este unul dintre cei mai mari exportatori ai acestei ciuperci valoroase, aflată la câţiva paşi de trufe. Folosiţi pentru această reţetă paste proaspete, cumpărate sau făcute, pentru a savura, la adevărata lor valoare, gustul unic al hribilor (funghi porcini).

Vezi aici și Rețeta de Porc cu sos de hribi.

Reţetă: Paste cu hribi

Ingrediente:

  • 250 grame paste (papardelle, tagliatelle, etc.)
  • 220 grame hribi
  • 40 grame unt
  • 1 cană smântână dulce
  • 1 cană supă de pui
  • 1/2 linguriţă nucsoara rasă
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri parmezan ras
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Spălaţi şi tăiaţi în cuburi mari ciupercile.
  2. Topiţi untul într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
  3. Rumeniţi ciupercile timp de 1-2 minute.
  4. Adăugaţi smântâna dulce, supa şi nucşoara.
  5. Fierbeţi sosul la foc mic timp de 5-6 minute.
  6. Fierbeţi pastele în apă clocotită cu puţină sare pentru 3-5 minute.
  7. Amestecaţi pastele scurse cu sosul.
  8. Lăsaţi pastele timp de 2-3 minute pentru a absorbi sos.
  9. Montaţi pastele în farfurii.
  10. Presăraţi parmezan ras, pătrunjel şi piper proaspăt măcinat.
  11. Pastele cu hribi se consumă imediat.

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porţii: 2

 

[tip]Puteţi folosi şi ciuperci uscate (1 cană), înmuiate 30 de minute  în 250 ml lapte cald.[/tip]

print