O reţetă de paste aşa cum trebuie să fie: simplă, rapidă şi gustoasă. Probabil v-aţi întrebat, aşa ca unul dintre cititorii noştri care ne-a scris, ce poţi face cu pastele negre (colorate cu cerneală de sepie, nero de sepia în italiană) care se găsesc în comerţ. Cel mai simplu şi la îndemână este o reţetă de paste cu creveţi. Gata în 15 minute (dacă folosiţi un sos de roşii aromat cumpărat)!
Reţetă: Paste cu cerneală de sepie şi creveţi
Ingrediente:
- 250 grame paste negre (cu cerneală de sepie)
- 300 grame cozi de creveţi decorticate (proaspete sau congelate)
- 300 ml sos de pizza / paste (alege un sos simplu, fără carne sau, dacă ai timp, fă-ţi unul)
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper proaspăt măcinat
- parmezan ras (pentru servire, opţional)
Preparare:
- Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor (pastele proaspete nu au nevoie de mai mult de cinci minute) în apă cu sare.
- Scurgeţi pastele şi păstraţi câteva linguri din apa în care au fiert.
- Sotaţi creveţii în uleiul de măsline. Nu-i gătiţi prea mult!
- Adăugaţi căţeii de usturoi tocaţi mărunt.
- Stingeţi cu sosul de pizza.
- Adăugaţi pastele şi puţin lichid în care au fiert.
- Amestecaţi timp de un minut încet, la foc mic, până când pastele au absorbit aproape tot sosul.
- Serviţi cu sau fără parmezan ras deasupra.
Timp de preparare: 8 minute
Timp de gătire: 7 minute
Porţii: 2