O reţetă de paste aşa cum trebuie să fie: simplă, rapidă şi gustoasă. Probabil v-aţi întrebat, aşa ca unul dintre cititorii noştri care ne-a scris, ce poţi face cu pastele negre (colorate cu cerneală de sepie, nero de sepia în italiană) care se găsesc în comerţ. Cel mai simplu şi la îndemână este o reţetă de paste cu creveţi. Gata în 15 minute (dacă folosiţi un sos de roşii aromat cumpărat)!

 

Reţetă: Paste cu cerneală de sepie şi creveţi

paste cu cerneala de sepie si creveti

Ingrediente:

  • 250 grame paste negre (cu cerneală de sepie)
  • 300 grame cozi de creveţi decorticate (proaspete sau congelate)
  • 300 ml sos de pizza / paste (alege un sos simplu, fără carne sau, dacă ai timp, fă-ţi unul)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • parmezan ras (pentru servire, opţional)

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor (pastele proaspete nu au nevoie de mai mult de cinci minute) în apă cu sare.
  2. Scurgeţi pastele şi păstraţi câteva linguri din apa în care au fiert.
  3. Sotaţi creveţii în uleiul de măsline. Nu-i gătiţi prea mult!
  4. Adăugaţi căţeii de usturoi tocaţi mărunt.
  5. Stingeţi cu sosul de pizza.
  6. Adăugaţi pastele şi puţin lichid în care au fiert.
  7. Amestecaţi timp de un minut încet, la foc mic, până când pastele au absorbit aproape tot sosul.
  8. Serviţi cu sau fără parmezan ras deasupra.

 

Timp de preparare: 8 minute

Timp de gătire: 7 minute

Porţii: 2

print