Cum micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, am ales o reţetă savuroasă şi săţioasă de … omletă. Da, chiar omletă, dar nu una subţire şi cu ingrediente oarecare aruncate pe ici pe colo, ci o omletă berberă, pufoasă, plină de legume hrănitoare şi cu condimente neaşteptate.
Gătită în vasul tradiţional al deşertului – tagine – omleta marocană “înmulţeşte” ouăle miraculos cu legumele proaspete de primăvară.
Vezi și rețeta de Omletă cu ciuperci pleurotus
Reţetă: Omletă marocană
Ingrediente:
- 6 ouă
- 4-5 roşii mari şi coapte
- 1 ceapă roşie mare
- 1 legătură de frunze proaspete de coriandru
- 1 linguriţă de chimen măcinat
- 1 linguriţă de boia de ardei dulce (dacă vă place mâncarea picantă, puteţi pune boia iute)
- 1 linguriţă rasă de turmeric
- sare şi piper
- 3 linguri de ulei de măsline
Preparare:
- Pregătiţi o tigaie înaltă cu capac. Încălziţi bine tigaia, adaugaţi uleiul de măsline.
- Tăiaţi ceapa cubuleţe şi puneţi-o la prăjit la foc mic până se înmoaie.
- Adăugaţi condimentele uscate, amestecaţi uşor cu o lingură de lemn şi ţineţi tigaia pe foc câteva minute cât să îşi lase condimentele aroma.
- Adăugaţi roşiile tăiate cubuleţe şi frunzele de coriandru tocate mărunt. Ţineţi tigaia pe foc încă 3-4 minute, amestecând uşor.
- Bateţi ouăle într-un castron şi asezonaţi-le cu sare şi piper proaspăt măcinat.
- Luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi-o puţin pentru a se “linişti” ingredientele.
- Turnaţi ouăle peste ingredientele din tigaie, acoperindu-le. Puneţi capacul şi reaşezaţi tigaia la loc mic pentru 10 minute.
- Cât e caldă, porţionaţi omleta în patru felii egale şi aşezaţi-le pe farfurii.
- Se serveşte caldă cu pâine proaspătă şi salată verde sau asortată.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porții: 4
[tip] Pentru cunoscători, omleta se găteşte în vasul tagine la cuptor. Se coc câteva turtiţe din făină, se face o salată cu ardei iute, roşii şi castraveţi. Se serveşte direct din tagine. [/tip]
[tip] Dacă nu aveţi turmeric, puteţi înlocui cu praf de curry. Atenţie, însă, la cantităţi. Puneţi doar jumătate de linguriţă.[/tip]
[…] Omletă marocană […]
Comments are closed.