Cum micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, am ales o reţetă savuroasă şi săţioasă de … omletă. Da, chiar omletă, dar nu una subţire şi cu ingrediente oarecare aruncate pe ici pe colo, ci o omletă berberă, pufoasă, plină de legume hrănitoare şi cu condimente neaşteptate.

Gătită în vasul tradiţional al deşertului – tagine – omleta marocană “înmulţeşte” ouăle miraculos cu legumele proaspete de primăvară.

Vezi și rețeta de Omletă cu ciuperci pleurotus

Reţetă: Omletă marocană

Omletă marocană

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 4-5 roşii mari şi coapte
  • 1 ceapă roşie mare
  • 1 legătură de frunze proaspete de coriandru
  • 1 linguriţă de chimen măcinat
  • 1 linguriţă de boia de ardei dulce (dacă vă place mâncarea picantă, puteţi pune boia iute)
  • 1 linguriţă rasă de turmeric
  • sare şi piper
  • 3 linguri de ulei de măsline

Preparare:

  1. Pregătiţi o tigaie înaltă cu capac. Încălziţi bine tigaia, adaugaţi uleiul de măsline.
  2. Tăiaţi ceapa cubuleţe şi puneţi-o la prăjit la foc mic până se înmoaie.
  3. Adăugaţi condimentele uscate, amestecaţi uşor cu o lingură de lemn şi ţineţi tigaia pe foc câteva minute cât să îşi lase condimentele aroma.
  4. Adăugaţi roşiile tăiate cubuleţe şi frunzele de coriandru tocate mărunt. Ţineţi tigaia pe foc încă 3-4 minute, amestecând uşor.
  5. Bateţi ouăle într-un castron şi asezonaţi-le cu sare şi piper proaspăt măcinat.
  6. Luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi-o puţin pentru a se “linişti” ingredientele.
  7. Turnaţi ouăle peste ingredientele din tigaie, acoperindu-le. Puneţi capacul şi reaşezaţi tigaia la loc mic pentru 10 minute.
  8. Cât e caldă, porţionaţi omleta în patru felii egale şi aşezaţi-le pe farfurii.
  9. Se serveşte caldă cu pâine proaspătă şi salată verde sau asortată.

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porții: 4

[tip] Pentru cunoscători, omleta se găteşte în vasul tagine la cuptor. Se coc câteva turtiţe din făină, se face o salată cu ardei iute, roşii şi castraveţi. Se serveşte direct din tagine. [/tip]

[tip] Dacă nu aveţi turmeric, puteţi înlocui cu praf de curry. Atenţie, însă, la cantităţi. Puneţi doar jumătate de linguriţă.[/tip]

print

1 comentariu

Comments are closed.