O reţetă siciliană de paste (cu un pesto local), foarte gustoasă şi mereu la îndemână. Pregătiţi această reţetă pentru o cină rapidă sau înainte de a ieşi în oraş pentru a petrece.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 250 grame paste lungi integrale (lingiuine, spaghetti, etc.)
  • 5 linguri pesto roşu
  • 4 linguri de parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încălziţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  2. Curăţaţi usturoiul şi rumeniţi-l uşor, întreg sau tăiat în 2-3 bucăţi, pe lungime. Opţional, adăugaţi ardeiul iute tocat fin.
  3. Scoateţi usturoiul înainte de a-şi schimba culoarea şi lăsaţi uleiul să se răcească.  Adăugaţi sosul pesto.
  4. Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
  5. Strecuraţi pastele şi amestecaţi-le cu sosul pesto.
  6. Montaţi pastele în farfurie.
  7. Adăugaţi parmezan ras şi piper proaspăt măcinat.

Pastele integrale cu pesto sicilian se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.

[note]Pesto sicilian (roşu) se poate cumpăra şi din magazinele specializate în produse italiene sau din supermarketuri.[/note]


print