Consistentă şi cremoasă, această îngheţată încorporează în ea toate aromele prăjiturii pădurea neagră (vişine, frişcă şi bucăţi de negresă cu ciocolată) legate între ele cu mascarpone, motiv pentru care am botezat-o ca atare. O îngheţată deosebită din toate punctele de vedere, a cărei cremozitate face inutilă folosirea maşinii de îngheţată.

Vezi aici și rețeta de Înghețată de cireșe.

Reţetă: Înghețată Pădurea Neagră

Îngheţată de vişine cu mascarpone şi negresă

Ingrediente:

  • 250 grame vişine fără sâmburi
  • 250 grame mascarpone
  • 150 ml frişcă
  • 120 grame negresă
  • 8 linguri de zahăr
  • 40 ml vişinată (opţional)

Preparare:

  1. Bateţi frişca.
  2. Tăiaţi negresa cubuleţe.
  3. Pasaţi vişinele cu zahărul şi vişinata până obţineţi un sirop gros.
  4. Amestecaţi piureul de fructe cu mascarpone.
  5. Încorporaţi frişca.
  6. Amestecaţi uşor îngheţata cu cubuleţele de negresă.
  7. Introduceţi la rece pentru minim 4 ore înainte de servire.

Timp de pregătire: 30 minute + 4 ore la congelator

Porții: 6

Îngheţata de vişine cu negresă se serveşte cu sirop de ciocolată.

print

3 Comentarii

Comments are closed.