Această înghețată preparată în casă are avantajul de a fi o rețetă rapidă – este gata în doar jumătate de oră. Este adevărat că trebuie lăsată la rece câteva ore bune, dar pentru bunătăți așteptăm, nu-i așa?

Porții: 6

Timp de preparare: 30 minute (+ 6 ore la rece)

inghetata-de-alune Ingrediente:

 • 1 litru de lapte gras (3% grăsime)
 • 6 ouă
 • 150 grame zahăr tos
 • 3 linguri de făină
 • 100 grame alune de pădure crude (fără sare)
 • 100 grame unt
 • 2 plicuri de zahăr vanilat

Preparare:

 1. Puneți alunele de pădure într-o tigaie întinsă. Prăjiți-le ușor pe foc mic.
 2. Pregatiți un vas de bain-marie. Separați gălbenușurile de albușuri.
 3. Puneți gălbenușurile în vasul de bain-marie și amestecați-le cu 100 de grame de zahăr tos, cu zahărul vanilat, făina și laptele. Amestecați continuu până se îngroașă. Focul trebuie să fie la minim astfel încât compoziția ținută la aburi să nu se lipească.
 4. După ce compoziția s-a îngroșat, opriți focul. Încorporați untul și alunele mărunțite, amestecând încet. Untul trebuie să se topească.
 5. Separat, bateți albușurile cu mixerul până se fac spumă. Adăugați zahărul rămas, puțin câte puțin, până obțineți o spumă tare.
 6. Încorporați spuma de albușuri în compoziția de mai sus, doar după ce compoziția s-a răcit. Amestecați continuu, într-un singur sens, până se omogenizează.
 7. Băgați înghețata la congelator, într-un vas închis, minim 6 ore.

Înghețata de alune se servește în cupe, decorată cu alune întregi și frișcă.

[tip] Înghețata este foarte bună dacă o scoateți din congelator cu 5-10 minute înainte de servire. Înghețata preparată în casă se topește mai repede decât cea din comerț, dar este mai bună dacă se lasă puțin la temperatura camerei. [/tip]

print

2 Comentarii

Comments are closed.