Mai rar decât gulaşul de vită şi chiar decât cel de porc sau curcan, gulaşul din carne de miel face dovada calităţii acestei cărni într-o formulă mereu câştigătoare, alături de ceapă, ardei, roşii şi multă, multă paprika (boia de ardei).
Porţii: 6
Timp de preparare: 100 de minute
Ingrediente:
- 2 kilograme carne de miel cu os
- 2 cepe
- 3 ardei graşi
- 5 căţei de usturoi
- 1 kilogram de roşii
- 2 litri supă de pui (sau apă)
- 1 lingură rasă de boia de ardei iute
- 2 linguri de boia de ardei dulce
- 1 lingură rasă de chimen măcinat
- 3 foi de dafin
- 2 linguri de făină
- 200 grame smântână
- 3 linguri de pătrunjel tocat
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
- paste pentru servire
Preparare:
- Curăţaţi bine carnea de miel şi tăiaţi-o în bucăţi potrivite.
- Curăţaţi ceapa, usturoiul şi ardeii.
- Tăiaţi ceapa peştişori şi ardeii pătrate mari.
- Tocaţi usturoiul.
- Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
- Încingeţi uleiul într-un cratiţă adâncă, de preferinţă din tuci (un ceaun).
- Rumeniţi bine carnea de miel pe toate părţile.
- Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ardeiul şi amestecaţi până se înmoaie. Nu trebuie să se prăjească.
- Adăugaţi boiaua şi chimenul şi lăsaţi să se rumenească uşor.
- Adăugaţi roşiile, supa (sau apa) şi foile de dafin. Completaţi cu apă până când carnea este acoperită.
- Fierbeţi la foc mediu aproximativ 1 oră.
- Separat, amestecaţi bine făina cu smântâna pentru a nu face cocoloaşe. Adăugaţi câteva linguri de zeamă din ceaun.
- Încorporaţi amestecul de smântână/făină în gulaş, amestecând constant.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Lăsaţi să mai dea câteva clocote şi luaţi vasul de pe foc.
- Adăugaţi pătrunjel tocat.
Gulaşul de miel se serveşte fierbinte, cu paste fierte (400-500 grame de paste uscate fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj).
gulasul de miel la ceaun este o mincare extraordinara. pofta buna.
gulasul de miel este forte bun dar ciaunul conteaza
Comments are closed.