O friptură de pui simplă dar extrem de gustoasă, cu gusturi franco-italiene. Salvia, rozmarinul, usturoiul, uleiul de măsline şi lămâia dau un gust deosebit acestei fripturi suculente.
Porţii: 6-8
Timp de preparare: 2 ore şi 15 minute
Ingrediente:
- 1 pui mărişor
 - 2 linguri frunze de salvie tocate
 - 2 linguri rozmarin tocat
 - 10 căţei de usturoi
 - 1 lămâie
 - 1 ceapă
 - 100 ml ulei de măsline
 - sare
 - piper
 
Preparare:
- Încălziţi cuptorul la 160 de grade Cesius (temperatură mică spre medie).
 - Curăţaţi 4 căţei de usturoi şi tocaţi-i.
 - Amestecaţi salvia cu rozmarinul, usturoiul tocat, uleiul de măsline, 1 lingură de sare de mare şi 1/2 linguriţă piper negru, măcinat.
 - Ungeţi puiul pe interior, exterior şi pe sub pielea pieptului cu amestecul obţinut.
 - Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în bucăţi mari.
 - Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o în 6 bucăţi, pe lungime.
 - Umpleţi puiul cu ceapa, lămâia şi restul căţeilor de usturoi.
 - Puneţi puiul pe o tavă cu grătar (vezi foto).
 - Adăugaţi o cană de apă sau vin alb în tavă.
 - Introduceţi tava la cuptor pentru 2 ore.
 
Puiul cu rozmarin, salvie şi usturoi se serveşte cu garnituri pe bază de orez sau legume.
			








Hristos a inviat!
Adevarat a inviat!
e bun imi place!
Comments are closed.