Numite uneori şi clătite sau gogoşi din flori de salcâm, acest desert simplu şi delicat, sezonier prin excelenţă, este de un rafinament bulversant. Florile de salcâm, utilizate atât în industria farmaceutică cât şi în cea a parfumurilor, îşi împrăştie timp de o săptămână pe an aroma năucitoare, înnebunind oameni şi albine deopotrivă. Acest desert reuşeşte să surprindă exact momentul de maximă intensitate a acestor flori minune. Un mic dejun rar!

Notă: Dacă vă grăbiţi, puteţi cumpăra doi salcâmi cu flori cu tot 🙂

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 24-30 flori de salcâm (cu tot cu codiţă)
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de lapte gras (250 ml)
  • 1 cană de făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 4-6 linguriţe miere (preferabil de salcâm)
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

  1. Spălaţi florile de salcâm, cu grijă, sub jet de apă rece pentru a convinge locatarii (insectele) să-şi părăsească locuinţa pe care o ocupă abuziv:).
    [warning] Nu exageraţi totuşi cu apa deoarece florile îşi vor pierde din parfum.[/warning]
  2. Scuturați florile de excesul de apă şi lăsaţi-le să se zvânte până faceţi aluatul.
  3. Spargeţi ouăle într-un vas adânc.
  4. Adăugaţi zahărul şi sarea şi bateţi-le până când granulele prind a se dizolva.
  5. Adăugaţi coaja de lămâie rasă, laptele, uleiul şi încorporaţi cu grijă făina pentru a nu face cocoloaşe, folosind un tel.
  6. Amestecaţi cu telul pentru a obţine un aluat subţire de clătite.
  7. Încingeţi uleiul într-o tigaie, la temperatură medie spre mare (190 de grade).
  8. Treceţi florile de salcâm prin aluat, ţinându-le de codiţă.
  9. Rumeniţi florile de salcâm pe ambele părţi.
  10. Scoateţi florile şi lăsaţi-le la scurs pe hârtie absorbantă.

Florile de salcâm în aluat se servesc calde sau la temperatura camerei, unse cu miere şi acompaniate de o cană de lapte.

Urmează pașii de mai sus și o să obții o masă pe cinste! Poți servi acest fel de mâncare în orice moment al zilei, fie că este vorba de un prânz în familie sau de un fel de mâncare pregătit pentru o petrecere cu prietenii. Ca un ultim sfat, fii deschis către lucruri noi. Gătitul nu este foarte diferit de jocurile de pe PartyPoker sau de a juca la loterie; întotdeauna trebuie să depui ceva efort, dar potențialul câștig surclasează riscul!Intră în joc. Joacă poker online! 
print

4 Comentarii

  1. O reteta absolut sublima! 🙂 Trebuie s-o incerc neaparat.Am mai facut flori de dovleac umpluti cu ciuperci de padure si a fost ceva fenomenal.

  2. Incercati sa puneti florile (fara codita) in compozitia (putin mai groasa) de clatite. E ceva de vis!

Comments are closed.