Salatele merg bine la orice masă. Fie că vorbim de salatele mici, de-a dreapta fripturilor, sau de salatele mari, un fel de mâncare în sine, garnisite bine cu ingrediente consistente. Dar, ca salatele să aibă gust bun, trebuie potrivite bine cu cele trebuincioase – vinegrete, sosuri dense sau dressinguri light, sau simplu cu ulei de măsline și sare doar cât le trebuie. Mult mai naturale și sănătoase, dressingurile făcute în casă vă oferă libertatea de a vă prepara salatele așa cum le doriți.

Dressingul italian este un sos simplu de salată ce se prepară la rece, ușor picant, care merge de minune cu salate mari, bogate în proteine.

Porții: 150 ml

Timp de preparare: 10 minute

vinegreta_italiana Ingrediente:

  • 100 ml oțet din vin alb
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 100 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de zahăr (pentru diete, se poate înlocui cu îndulcitor)
  • 1 jumătate de ceapă albă, mică
  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat
  • 1 jumătate de ardei iute, roșu, proaspăt (sau un vârf de linguriță de fulgi de chilli)

Preparare:

  1. Pregătiți ingredientele: tocați foarte fin ceapa și ardeiul iute. Zdrobiți usturoiul cu presa și apoi din cuțit până devine pastă. Tocați pătrunjelul mărunt.
  2. Amestecați toate ingredientele într-un borcan sau într-o caserolă cu capac. Închideți capacul și agitați bine recipientul până se amestecă ingredientele.
  3. Lăsați la rece 15-30 de minute să macereze.

Se adaugă câteva linguri de dressing peste salată. Se potrivește de sare și piper (în funcție de ingredientele din salată).

print