Un curry de inspiraţie indiană, parfumat, intens şi consistent, în care carnea este însoţită în mod egal de legume. Un bun început pentru cei care vor să încerce bucătăria indiană.
Porţii: 4
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
- 8 ciocănele de pui
- 1 conopidă medie
- 1 ardei gras, roşu
- 2 cepe
- 5 căţei de usturoi
- 1 bucată de ghimbir (de 8-10 cm)
- 1 lingură coriandru măcinat
- 1 lingură chimion
- 1/2 lingură curcuma
- 1 lingură garam masala
- 2 rulouri scortisoara
- 5-6 păstăi cardamom
- 3 ardei iuţi
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 1 cutie roşii în bulion (400 grame)
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 cană supă de pui
- 350 ml iaurt gras
- 5 linguri de ulei
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi tocaţi-le.
- Desfaceţi “florile” de conopidă şi spălaţi-le.
- Tăiaţi ardeii iuţi în rondele şi pe cei graşi în pătrăţele.
- Amestecaţi într-un castron pasta de tomate cu boiaua de ardei, chimionul, coriandrul, curcuma şi garam masala.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi rumeniţi carnea câteva minute.
- Adăugaţi ceapa, ghimbirul, ardeiul iute şi usturoiul şi rumeniţi-le puţin.
- Adăugaţi cardamomul şi scorţişoara.
- Adăugaţi pasta de tomate cu mirodenii şi foile de dafin.
- Stingeţi cu roşiile şi supa de pui.
- Fierbeţi 30 de minute la foc mediu, acoperit.
- Adăugaţi conopida, ardeiul gras şi iaurtul, amestecaţi şi mai fierbeţi 20 minute.
Curry-ul de pui cu conopidă se serveşte fierbinte.
cat de bine arata. cred ca am incercat toate retetele cu pui pe care le-am auzit, o s-o incerc si pe asta 😀
nu sunt fan de conopida, dar in combinatia asta, cred ca merita incercat…
Comments are closed.