crutoane

Crocante şi săţioase, simple sau aromate, crutoanele sunt de nepreţuit alături de supe creme, salate şi chiar în compania unor fripturi. Provenite din tradiţia culinară a Franţei, felii întregi de pâine sau tăiate în felurite forme, întâlnite de regulă sub formă de cubuleţe, crutoanele sunt bucăţi de pâine unse cu unt, rumenite în cuptor sau tigaie.

Timp preparare: 20 minute

Ingrediente:

  • pâine albă (toast)
  • opţional: unt, usturoi, sare, etc.

Preparare:

  1. Se ia pâinea – cea mai indicată fiind pâinea coaptă în formă (toast) – se îndepărtează coaja şi se taie felii.
  2. Din felii se taie crutoane de formă cubică, cu latura de aproximativ 1 cm. Se introduc la cuptor şi se ţin la foc potrivit până ce devin aurii.
  3. Se scot şi se adaugă bucăţele de unt cât sunt încă fierbinţi. Se amestecă uşor.
  4. Opţional, puteţi adăuga puţină sare, usturoi pisat, verdeţuri tocate fin etc.

Crutoanele se adaugă la supe creme sau salate, numai înainte de servire.

[tip]O altă modalitate de preparare ar fi prăjirea crutoanelor de pâine într-o tigaie largă cu puţin ulei. Prin mişcări scurte din încheietura mâinii  se suceşte în mod repetat tigaia, astfel încât crutoanele să se menţină în mişcare aproape permanentă.[/tip]

print

1 comentariu

Comments are closed.