O cremă (sau pastă de brânză) simplă în prezenţă sau complexă în aparenţă, minunată pentru tartine.  Prezenţă extravagantă, de toamnă, sfecla roşie este cea care dă culoare şi gustul deosebit pentru această cremă.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

  • 1 sfeclă roşie mică spre medie
  • 200 grame brânză de vaci
  • 100 grame brânză de burduf
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură rasă de chimen măcinat
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
  2. Curăţaţi sfecla şi tăiaţi-o în bucăţi mărişoare.
  3. Puneţi sfecla într-o tavă, stropiţi-o cu ulei şi acoperiţi tava cu o folie de aluminiu.
  4. Introduceţi tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până când sfecla este bine pătrunsă.
  5. Lăsaţi sfecla să se răcească.
  6. Pasaţi sfecla împreună cu ceapa curăţată şi tocată, brânza de vaci, brânza de burduf, untul, chimenul, puţină sare şi piper.
  7. Introduceţi crema de brânză, acoperită, la rece, până în momentul servirii.

Crema de brânză cu sfeclă roşie se serveşte ca atare pe tartine sau pe cartofi copţi.

print

1 comentariu

Comments are closed.