Desert simplu, fructat, cu origini, nume (compot înseamnă mixtură) şi tradiţie franceze, popular din Belgia până în Israel, compotul este un sirop dulce şi aromat cu unul sau mai multe fructe. Rețeta de compot de mere este cea mai simplă şi totodată rafinată, iar compotul de mere este numai bun să încălzească sau să răcorească ziua, deoarece se poate servi atât rece cât şi cald. Bucuraţi-vă de el vara şi iarna!
[note]În ţările germanice compotul pasat de mere însoţeşte de multe ori, sub formă de sos, fripturile din carne de porc. [/note]
Reţetă: Compot de mere
Ingrediente
- 6 mere tari, aromate
- 2 rulouri de scortisoara
- 1 lămăie
- 250 grame zahăr (mai degrabă după gust)
Preparare
- Curăţaţi partea galbenă a cojii de lămâie pentru a obţine fâşii de coajă.
- Extrageţi sucul din lămâie.
- Puneţi la fiert 5 căni de apă cu rulourile de scorţişoară şi coaja de lămâie.
- Adăugaţi zahăr şi zeamă de lămâie.
- Fierbeţi 10 minute.
- Curăţaţi merele de coajă şi îndepărtaţi-le cotorul.
[tip]Până în momentul fierberii, pentru a nu se oxida, păstraţi merele tăiate în apă în care adăugaţi 1-2 linguri zeamă de lămâie.[/tip] - Tăiaţi merele în rondele sau cuburi.
- Adăugaţi fructele şi mai fierbeţi încă 5 minute (sau mai mult, în funcţie de cât de tari sunt fructele).
- Compotul de mere se consumă rece sau cald, simplu sau cu biscuiţi.
- Se poate păstra aproximativ 2 săptămâni în frigider sau se poate conserva asemeni gemurilor.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 6
A pune zahar in compot de mere este extrem de gresit. Merele au dulceata lor / fructoza naturala. De ce l-ai strica cu chimicale numai voi stiti. Ce ii drept , la merele pe care le luati din comert..alea de la polonezi si turci… inteleg de ce puneti zahar. Ca alea is crescute in laborator si nici nu se compara cu astea romanesti , mici si dulci. Puneti mere romanesti in compot , nu le fierbeti foarte mult si nu o aveti nevoie de zahar
Comments are closed.