Clătitele sunt delicioase în orice combinație – fie că sunt sărate și umplute cu de toate, sau dulci și pudrate. Ușor de făcut și un pic mai greu de întors, clătitele se pot face multe dintr-o dată, se păstrează la rece și se umplu cu bunătăți după bunul plac al comesenilor. Fie la micul dejun sau ca gustare de după masă, clătitele sărate cu umplutură se servesc calde ca plăcințelele sau reci ca rulourile.

Porții: 2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 2 clătite sărate
  • 150 grame ciuperci (champignons)
  • 1 ceapă verde (sau albă)
  • 50 ml de vin alb sec
  • 50 ml smântână
  • pătrunjel verde
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 30 g de brânză tare (cașcaval)
  • sare, piper

Preparare:

  1. Tocați ceapa mărunt și puneți-o la rumenit într-o cratiță în care ați încălzit uleiul. Când devine sticloasă, adăugați ciupercile tăiate bucăți mari și amestecați.
  2. După ce scade puțin din zeama pe care au lasat-o ciupercile,  adăugați vinul alb și smântâna și lăsați la foc mic câteva minute. Puneți sare și piper după gust.
  3. Adăugați pătrunjelul tocat și luați cratița de pe foc.
  4. Lăsați ciupercile să se răcorească.
  5. Puneți umplutura pe jumătate de clătită și închideți clătita.
  6. Radeți brânză peste clătită și puneți-o 2-3 minute la cuptor.

Se servește caldă, cu felii de roșii sau castraveți.

print