O garnitură universală, simplă şi eficientă, potrivită cu aproape orice tip de carne atâta timp cât aromele acesteia nu intră în conflict deschis cu gustul rozmarinului.

Porţii: 45

Timp preparare: 35-40 minute


Ingrediente:

  • 1 kilogram de cartofi (de preferinţă roşii, care să nu se sfărâme la fiert)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 căţei usturoi
  • 1 crenguţă rozmarin (sau o linguriţă de rozmarin uscat)
  • sare
  • piper

Preparare:

1. Cartofii – dacă nu sunt noi – se curăţă se coajă şi se taie în bucăţi mari, fără prea multă atenţie la detalii. Se pun la fiert în apă rece cu puţină sare. Se fierb la f0c mic aproximativ 15 minute. Cartofii nu trebuie să fie fierţi de tot.

2. Se strecoară cu grijă cartofii şi, cât sunt încă fierbinţi, se amestecă cu uleiul de măsline, crenguţa de rozmarin ruptă în bucăţi mici şi căţeii de usturoi tăiaţi în două.

3. Se pun cartofii într-o tavă şi se bagă în cuptorul încins la 170 de grade unde se mai ţin încă 10-12 minute până se rumenesc. Pentru a obţine o culoare frumoasă, relativ uniformă, întoarceţi o dată catofii în tavă.

[tip]Garnitura este potrivită pentru aproape orice tip de carne dar, în special, pentru cele care iubesc rozmarinul. Cartofii cu rozmarin la cuptor excelează alături de peşte, vită sau miel. Încercaţi reţeta alături de friptura de miel de Paşte. Un aspect deosebit îl au cartofii lăsaţi în coajă (în special dacă sunt noi), tăiaţi în fâşii groase, pe lungime.[/tip]

print

2 Comentarii

  1. in fiekre zi caut retete sunt usor de gatit si totodata repede.pe toate am sa le pregatesc si eu imi plac mai ales cum arata.multumim k le impartasiti cu noi.

Comments are closed.