Cannelloni, paste tubulare cu un diametru suficient de mare pentru a fi umplute, sunt înlocuite în această versiune adaptată, de mai cunoscutele clătite, umplute cu un sos ragu şi rumenite la cuptor spre bucuria celor ce vor mânca din ele.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră

canneloni Ingrediente:

  • 8 clatite (sărate)
  • 600 grame de carne tocată (vită sau amestec cu porc)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 cutie roşii decojite şi tocate (400-420 grame)
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 bucată (50 grame) rădăcină de ţelină
  • 1 ou
  • 200 ml vin roşu
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • 1 lingură busuioc tocat
  • 100 gr parmezan
  • 400 ml sos de roşii pentru pizza
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul. Curăţaţi şi daţi prin răzătoare morcovul şi ţelina.
  2. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  3. Adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina în tigaie şi rumeniţi-le uşor.
  4. Adăugaţi carnea tocată şi sotaţi-o.
  5. Stingeţi totul cu vinul. Adăugaţi roşiile, o lingură rasă de sare şi lingura de zahăr şi fierbeţi totul la foc mic 40 de minute sau până când sosul a scăzut şi s-a legat.
  6. Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
  7. Adăugaţi busuiocul, asezonaţi cu sare (dacă mai este cazul) şi piper, amestecaţi bine şi lăsaţi să se răcorească.
  8. Ungeţi o tavă cu puţin ulei.
  9. Radeţi parmezanul şi adăugaţi-l în tigaie.
  10. Adăugaţi şi oul în compoziţie şi amestecaţi totul bine.
  11. Umpleţi clătitele cu sosul şi rulaţi-le.
  12. Aşezaţi clătitele în tavă, turnaţi sosul de roşii peste şi gratinaţi cu restul de parmezan ras.
  13. Introduceţi tava la cuptor pentru 10 minute.

Clătitele umplute cu sos ragu se servesc calde, ornate cu o frunză de busuioc proaspăt.

print