Cannelloni, paste tubulare cu un diametru suficient de mare pentru a fi umplute, sunt înlocuite în această versiune adaptată, de mai cunoscutele clătite, umplute cu un sos ragu şi rumenite la cuptor spre bucuria celor ce vor mânca din ele.
Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră
- 8 clatite (sărate)
- 600 grame de carne tocată (vită sau amestec cu porc)
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 cutie roşii decojite şi tocate (400-420 grame)
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 bucată (50 grame) rădăcină de ţelină
- 1 ou
- 200 ml vin roşu
- 1 lingură rasă de zahăr
- 1 lingură busuioc tocat
- 100 gr parmezan
- 400 ml sos de roşii pentru pizza
- sare şi piper
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul. Curăţaţi şi daţi prin răzătoare morcovul şi ţelina.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
- Adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina în tigaie şi rumeniţi-le uşor.
- Adăugaţi carnea tocată şi sotaţi-o.
- Stingeţi totul cu vinul. Adăugaţi roşiile, o lingură rasă de sare şi lingura de zahăr şi fierbeţi totul la foc mic 40 de minute sau până când sosul a scăzut şi s-a legat.
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Adăugaţi busuiocul, asezonaţi cu sare (dacă mai este cazul) şi piper, amestecaţi bine şi lăsaţi să se răcorească.
- Ungeţi o tavă cu puţin ulei.
- Radeţi parmezanul şi adăugaţi-l în tigaie.
- Adăugaţi şi oul în compoziţie şi amestecaţi totul bine.
- Umpleţi clătitele cu sosul şi rulaţi-le.
- Aşezaţi clătitele în tavă, turnaţi sosul de roşii peste şi gratinaţi cu restul de parmezan ras.
- Introduceţi tava la cuptor pentru 10 minute.
Clătitele umplute cu sos ragu se servesc calde, ornate cu o frunză de busuioc proaspăt.