Bruschetta (pl. bruschette) este un aperitiv de origine italiană, cu o tradiție impresionantă. Ca mai toate mâncărurile italienești (paste, pizza etc), și bruschettele au făcut carieră în toată lumea datorită Statelor Unite. Bruschetta con pomodoro (bruschetta cu roșii) este cel mai popular tip de bruschette și cel mai simplu de făcut. În esență, bruschettele sunt gustări pe pâine prăjită, iar combinațiile pot fi nesfârșite. Vă puteți folosi imaginația și tot ce aveți prin frigider, atâta timp cât nu uitați de usturoi și de uleiul de măsline.

Porții: 2

Timp de preparare: 15 minute

Bruschetta con pomodoro Ingrediente:

 • 4 felii de pâine
 • 2 roșii
 • 1 cățel de usturoi
 • 1 frunză busuioc proaspăt
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • sare și piper

Preparare:

 1. Prăjiți pâinea în cuptor sau pe plită (se poate folosi și toasterul dacă nu aveți cuptor sau plită la îndemână). Pâinea trebuie prăjită la foc iute, până devine aurie și crocantă.
 2. Se taie roșiile în două; se scoate miezul și se toacă roșia în cubulețe mici.
 3. Se feacă feliile de pâine prăjită cu un cățel de usturoi (zdrobiți cățelul de usturoi cu un cuțit înainte ca să își elibereze aroma mai bine).
 4. Se ung feliile cu ulei de măsline din belșug. Ca să meargă mai repede și să fie uniforme, ungeți-le cu o pensulă.
 5. Puneți roșiile cubulețe peste și busuiocul tocat mărunt. Asezonați cu sare și piper.

Bruschettele se servesc calde, imediat după preparare ca să rămână pâinea crocantă și să nu se înmoaie de la roșii.

[tip] Pornind de la acest tip de bază, puteți adăuga și anșoa sau mozzarella pentru mai multă varietate. Puteți prepara și bruschette cu mozzarella topită, pe care le mai băgați 2-3 minute la cuptor după ce ați adăugat mozzarella. [/tip]

print

5 Comentarii

Comments are closed.