Sosul tartar, dens si consistent, proaspăt şi aromat, este predestinat peştelui şi fructelor de mare. Iată-l aici într-o gustare rafinată alături de fileuri de biban de mare.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Biban de mare în sos de șampanie. [/readalso]

Reţetă: Biban de mare cu sos tartar

biban de mare cu sos tartar

Ingrediente:

  • 4 fileuri de biban
  • 4 linguri maioneză
  • 2 ouă fierte tari
  • 2 castraveciori muraţi în oţet
  • 1 linguriţă capere desărate
  • 1 linguri zeamă de lămâie sau oţet cu tarhon
  • 1 ceapă verde
  • 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Desăraţi caperele.
  2. Tocaţi caperele şi castraveciorii în cubuleţe.
  3. Tocaţi ouăle în cubuleţe.
  4. Tocaţi ceapa verde în cubuleţe.
  5. Amestecaţi ouăle, caperele, castraveciorii, ceapa verde, verdeaţa cu maioneza.
  6. Asezonaţi cu sare şi piper alb.
  7. Potriviţi gustul cu zeamă de lămâie sau oţet cu taron.
    [note]Sosul tartar trebuie să fie consistent şi bine legat.[/note]
  8. Acoperiţi sosul şi lăsaţi-l la rece până la servire.
  9. Încingeți uleiul și untul într-o tigaie.
  10. Amestecaţi făina cu puţină sare şi piper pe o farfurie întinsă.
  11. Treceţi fileurile de peşte prin făină. Scuturaţi excesul.
  12. Rumeniţi fileurile de peşte pe ambele părţi, începând cu partea cu piele (aceasta se pune cu pielea în jos la prăjit).

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 2

Serviţi fileurile de peşte cu sos tartar.

print