Sosul tartar, dens si consistent, proaspăt şi aromat, este predestinat peştelui şi fructelor de mare. Iată-l aici într-o gustare rafinată alături de fileuri de biban de mare.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Biban de mare în sos de șampanie. [/readalso]
Reţetă: Biban de mare cu sos tartar
Preparare:
- Desăraţi caperele.
- Tocaţi caperele şi castraveciorii în cubuleţe.
- Tocaţi ouăle în cubuleţe.
- Tocaţi ceapa verde în cubuleţe.
- Amestecaţi ouăle, caperele, castraveciorii, ceapa verde, verdeaţa cu maioneza.
- Asezonaţi cu sare şi piper alb.
- Potriviţi gustul cu zeamă de lămâie sau oţet cu taron.
[note]Sosul tartar trebuie să fie consistent şi bine legat.[/note] - Acoperiţi sosul şi lăsaţi-l la rece până la servire.
- Încingeți uleiul și untul într-o tigaie.
- Amestecaţi făina cu puţină sare şi piper pe o farfurie întinsă.
- Treceţi fileurile de peşte prin făină. Scuturaţi excesul.
- Rumeniţi fileurile de peşte pe ambele părţi, începând cu partea cu piele (aceasta se pune cu pielea în jos la prăjit).
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 10 minute
Porții: 2
Serviţi fileurile de peşte cu sos tartar.