Bamboe rendang este o tocană (sau un curry) inedită pentru gusturile europenilor. Aproape uscată şi foarte picantă, această specialitate indoneziană, originară din Sumatra, este extrem de iubită printre localnici. Bamboe redang, spre deosebire de majoritatea mâncărurilor asiatice, care se prepară în câteva minute, necesită timp şi răbdare pentru a obţine o carne de vită bine pătrunsă de căldură şi arome.

Porţii: 4

Timp de preparare: 2 ore şi 20 de minute

Ingrediente:

  • 1 kilogram de carne de vită slabă
  • 6 ardei iuţi, mici şi roşii
  • 3 cepe roşii
  • 8 căţei de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir de 2 cm
  • 2 litri lapte de cocos
  • 3 limete
  • 3 rulouri de scortisoara
  • 4 boabe de cardamom zdrobite
  • 2 linguri boabe de piper negru
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriţă de sare

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Răzuiţi coaja limetelor şi extrageţi sucul.
  2. Tocaţi/amestecaţi într-un mixer ceapa, ardeii iuţi, usturoiul, ghimbirul, cardamom-ul, boabele de piper, sarea, coaja şi zeama de limetă.
  3. Tăiaţi carnea cuburi potrivit de mari.
  4. Încingeţi uleiul într-un wok sau cratiţă.
  5. Prăjiţi uşor amestecul de ingrediente.
  6. Adăugaţi carnea de vită şi rumeniţi-o la foc iute.
  7. Stingeţi totul cu laptele de cocos, adăugaţi rulourile de scorţişoară şi fierbeţi totul la foc mic timp de 2 ore amestecând ocazional.

Bamboe rendang se consumă fierbinte, cu orez fiert în lapte de cocos, cu felii de castravete proaspăt.

[tip]Dacă doriţi o variantă mai puţin picantă, îndepărtaţi seminţele ardeilor, reduceţi cantitatea de piper şi adăugaţi 1 lingură rasă de zahăr.[/tip]

print