Aripioarele de pui în stil tunisian la grătar sunt o gustare excelentă alături de o băutură rece. Marinate într-un amestec de ingrediente specific nordului Africii, aripioarele de pui fripte pe grătar se transformă într-o delicatesă.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 50 de minute (plus 2 ore la rece)

Ingrediente:

  • 2 kilograme aripioare de pui (fără ultima articulaţie)
  • 1 lingură de harissa
  • 1 lingură mentă uscată
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 5 căţei de usturoi
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Desfaceţi aripioarele pe articulaţie pentru a obţine “degeţele” (vezi foto).
  2. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  3. Amestecaţi usturoiul cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, harissa, boia de ardei, menta uscată, sare şi piper.
  4. Turnaţi marinata peste aripioare şi asiguraţi-vă că sunt bine acoperite de ea.
  5. Introduceţi aripioarele la rece pentru 2 ore.
  6. Frigeţi aripioarele de pui pe grătar, plită sau la cuptor.

Aripioarele de pui în stil tunisian se servesc fierbinţi.

print

1 comentariu

Comments are closed.