Una dintre cele mai delicioase aperitive greceşti (meze), ardei copţi umpluţi cu feta (Piperies Gemistes me Feta), trecuţi prin focul cuptorului şi stropiţi cu ulei de măsline, pentru a se transforma într-o minunăţie,  ideală atât pentru zilele de vară cât şi pentru cele mai răcoroase.  Ardeii cunoscuţi sub numele kapia la noi, şi sub cel de florini la greci, de la zona de origine (Florina, din Macedonia), sunt ideali pentru acest preparat pentru care se pot folosi şi ardei proaspăt copţi dar şi din cei conservaţi în borcan.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

 • 8 ardei kapia copţi , fără pieliţe şi seminţe (cei din borcan se scurg bine)
 • 350-400 grame feta
 • 4 linguri ulei de măsline
 • 1 lingură rasă oregano
 • piper proaspăt măcinat

Preparare:

 1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade.
 2. Sfărâmaţi brânza cu mâna şi amestecaţi-o cu o lingură de ulei, jumătate din cantitatea de oregano şi piper negru proaspăt măcinat.
 3. Umpleţi ardeii cu amestecul de brânză, cu grijă pentru a nu-i rupe.
 4. Ungeţi o tavă cu ulei şi aşezaţi ardeii în ea.
 5. Introduceţi tava în cuptor pentru 10 minute până când ardeii prind a se rumeni la suprafaţă.
 6. Scoateţi tava din cuptor şi stropiţi ardeii cu restul de ulei şi presăraţi cu oregano.
Ardeii copţi umpluţi cu feta se servesc imediat cu pâine proaspătă.
print

7 Comentarii

  • Şi chiar dacă ar fi aşa tot ar presupune un efort mai mare decât să faci afirmaţii gratuite pe net! Scopul nostru este de a populariza culturile culinare ale lumii şi nu de a ne cultiva orgoliul originalitãţii. Nu ştim la ce site faceţi referire dar nici nu contează. Fotogafiile acestei reţete, la fel că multe altele, zac de multă vreme în fişierele noastre. Iar fotografiile digitale mint mult mai puţin decât oamenii. Oricum, şi in cazul acestei reţete, la fel că in multe altele de pe siteul nostru, în special a celor tradiţionale, nu ne asumăm paternitatea lor. N-am inventat noi sarmalele. Dar nici nu cultivam plagiatul, aşa cum răutăcios insinuaţi.

 1. Corect si pertinent raspuns!Linda, daca ai inspiratie culinara suficienta treci la oalele tale si nu mai iti pierde timpul pe site-uri culinare.

 2. Si ce daca ……..poate noi nu am vazut acel site cu reteta in cauza. Nu au revendicat aceasta reteta…iar pentru mine este mult mai usor sa le primesc pe mail decat sa stau sa ling retete de pe diferite site-uri.

  • Termenul de meze desemnează gustările din zona Mării Mediterane (deci și Grecia), zona Balcanilor și a Orientului Mijlociu. Cuvântul provine din limba persană, dar există și în greacă – mezés (μεζές).

Comments are closed.