Unul dintre cele mai populare amestecuri de condimente din Statete Unite, mix-ul cajun provine şi poartă numele unui grup etnic american. Localizată în sudul statului Loiusiana, comunitatea cajun are origini franceze şi o bucătărie specifică, sintetizată în acest amestec de condimente folosit în special pentru fripturi şi cărnuri la grătar.
Porţii: 50 grame
Timp de preparare:5 minute
Ingrediente:
- 2 linguri de boia dulce
- 1 lingură de chili (sau boia de ardei iute)
- 1 lingură oregano uscat
- 1 lingură cimbru uscat
- 2 linguri pudră de usturoi
- 1 lingură pudră de ceapă
- 2 linguri de sare
- 1 lingură de piper negru măcinat
Preparare:
- Amestecaţi toate ingredientele.
- Depozitaţi într-un recipient uscat, cu capac, în loc întunecat şi răcoros (nu umed!) pentru câteva luni.
Amestecul de condimente cajun se foloseşte pentru cărnuri (pui, porc, vita sau miel) fripte sau prăjite la grătar, tigaie sau în cuptor.
Incercati asta:
3-4 kg sare mare
3-4 catei de usturoi
cca 20 de frunze busuioc verzi
cca 10 ramurele de rosmarin verde
cca 20 frunze de salvie verde
cca 10 ramurele de busuioc verde
coaja de la 2 lamai
Se trece incet sarea cu condimentele prin masina de tocat carne si se amesteca bine. Se poate pune la congelator si folosi cate putin pe rand pentru a nu se intari afara. Se poate pastra la temperatura camerei.
Exceptionala pentru toate tipurile de mancaruri fie la cuptor, gratar, fie carne sau peste. Un condiment care o data facut se pastreaza bine si are o puternica aroma la mancaruri.
Nu imi dau seama cum trecem 3-4 kg de sare prin masina de tocat, poate numai daca intai o dizolvam in apa!
Comments are closed.