Un miel cum altul nu-i. Cu ingrediente specifice Italiei şi Greciei, dar combinate cu un rafinament franţuzesc, cotletele de miel în sos de portocale şi ouzo, aromat cu câteva fire de salvie, dau un nou înţeles cărnii de miel. Radical diferit de tot ceea ce ştim şi mâncăm noi din această carne roşie, bune să strânescă invidia sau bârfele prietenilor. Nu vă trataţi soacra cu aşa ceva când vine la masă .

Porţii: 2

Timp preparare: 45 minute

miel_ouzo Ingrediente:

  • 4 cotlete de miel
  • 2 căpăţâni de usturoi (1 dacă este foarte mare)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3 portocale
  • 1 ardei iute roşu
  • 150 ml de ouzo (sau versiunea turcească/libaneză  a acestui distilat de anason: raki sau raku)
  • 6-7 frunze de [intlink id=”978″ type=”post”]salvie[/intlink]
  • sare, piper

Preparare:

1. Prăjiţi pe ambele părţi,  într-o lingură de ulei de măsline, cotletele de miel. Cu puţin înainte de a le lua de pe foc adăugaţi în tigaie şi frunzele de salvie. Luaţi-le de pe foc şi păstraţi-le la cald.

2. Desfaceţi căpăţânile de usturoi şi puneţi-le la fiert, în coajă, timp de trei minute. Scoateţi usturoiul opărit şi îndepărtaţi-i coaja. Stoarceţi portocalele şi păstraţi sucul.

3. Într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline puneţi usturoiul să-şi elibereze aroma la foc rapid. Adăugaţi ardeiul iute, fără seminţe, şi stingeţi totul cu ouzo şi sucul de la portocale. Fierbeţi totul timp de cinci minute până când sosul prinde a se lega.

4. Pasaţi sau treceţi printr-o sită fină amestecul de ardei iute, usturoi, portocale şi ouzo; ați obținut pasta de usturoi.

Cotletele de miel se servesc fierbinţi, trecute prin pasta de usturoi, cu garnitură de legume sotate şi o salată stropită cu  [intlink id=”575″ type=”post”]vinegretă neagră[/intlink]

print

1 comentariu

Comments are closed.