O salată veselă, de primăvară, căreia castraveţii şi ridichile timpurii îi asigură prospeţimea, iar telemeaua de capră – cu gustul ei pregnant – consistenţa. Bucuraţi-vă de ridichile de lună  în această reţetă simplă şi delicată.

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

salataridichi04

Ingrediente:

  • 200 grame mix de salată (salată, creson, rucola, etc) sau 1/2 de salată verde
  • 1 castravete mare
  • 2 legături ridichi
  • 200 grame telemea de capră
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă de oregano (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Spălaţi şi curăţaţi capetele ridichilor (vezi foto).
  2. Spălaţi şi zvântaţi salata. Tăiaţi-o în bucăţi potrivite.
  3. Tăiaţi castraveţii – spălaţi dar necurăţaţi – în cuburi mari.
  4. Tăiaţi telemeaua cubuleţe.
  5. Aşezaţi salata în două boluri sau farfurii pentru servire.
  6. Adăugaţi castraveţii, ridichile şi telemeaua.
  7. Stropiţi cu ulei de măsline.
  8. Adăugaţi, opţional, puţin oregano, piper şi, doar dacă mai e cazul, sare.

Salata cu ridichi şi telemea de capră se serveşte imediat.

__________________________________________

print