Ceva Bun

Pui cu capere şi roşii

O reţetă simplă, rapid şi uşor de preparat la tigaie sau tavă, potrivită atât pentru masa de zi cu zi cât şi pentru dietele hipocalorice. Combinaţia dulce-acrişoară, cu note astringente de roşii cu capere, dau un gust special banalului  piept de pui.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Decojiţi roşiile dacă sunt proaspete şi tocaţi-le.
  2. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  3. Treceţi bucăţile de pui prin făină amestecată cu puţină sare şi piper.
  4. Scuturaţi excesul de făină.
  5. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  6. Rumeniţi bucăţile de pui pe ambele părţi.
  7. Adăugaţi usturoiul.
  8. Adăugaţi caperele, roşiile, foile de dafin, zeama de lămâie şi zahărul.
  9. Lăsaţi sosul să fiarbă şi să scadă 8-10 minute.
  10. Asezonaţi cu sare şi piper.

Fileul de pui cu capere, roşii şi usturoi se serveşte cu garnitură de cartofi sau cartofi dulci.

[note]Pentru o variantă dietetică renunţaţi la făină şi puneţi toate ingredientele într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu. Introduceţi tava la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 45 de minute.[/note]

print