Ceva Bun

Mâncare de mazăre cu carne

O mâncare gustoasă,  tihnită, mâncarea de mazăre cu carne este binevenită atât la prânz cât şi la cină. O reţetă simplă, de zi cu zi.

Porţii: 6

Timp de preparare: 80 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
  2. Tăiaţi carnea cubuleţe.
  3. Încingeţi uleiul într-o cratiţa sau tigaie adâncă.
  4. Adăugaţi şi rumeniţi carnea la foc iute până când zeama lăsată s-a evaporat.
  5. Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi usturoiul timp de 30 de secunde.
  6. Adăugaţi roşiile, pasta de tomate şi supa de carne.
  7. Adăugaţi foile de dafin, chimenul, coriandrul, rozmarinul şi zahărul.
  8. Fierbeţi la foc mediu până când carnea este pătrunsă. Dacă zeama a scăzut prea mult, mai adăugaţi apă caldă.
  9. Scurgeţi mazărea şi adăugaţi-o în cratiţă.
  10. Lăsaţi mâncarea să dea câteva clocote.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper, după gust.

Mâncarea de mazăre cu carne se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.

print