Ceva Bun

Friptură ungurească porc la tigaie

O reţetă simplă, lesne de făcut dar generoasă în rezultate. Un cotlet de porc fript înăbuşit, aromat cu usturoi şi sevit într-un sos de smântână cu multă boia de ardei dulce. O friptură care merge la suflet ca o vorbă bună.

Porţii: 2

Timp de preparare: 80 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  2. Asezonaţi carnea cu sare şi piper.
  3. Topiţi untura într-o tigaie.
  4. Adăugaţi carnea şi rumeniţi-o bine pe ambele părţi (cam 4-5 minute pe fiecare parte) până când prinde o culoare aurie.
  5. Adăugaţi chimenul şi usturoiul;  lăsaţi-le să-şi elibereze aromele 20-30 de secunde.
  6. Stingeţi cu 2-3 căni de apă.
  7. Adăugaţi foile de dafin şi fierbeţi înăbuşit aproximativ 45 de minute, până când zeama scade şi carnea s-a pătruns. Dacă e cazul, mai adăugaţi apă.
  8. După ce carnea s-a pătruns şi sosul a scăzut de tot, adăugaţi boiaua de ardei şi, după 10 secunde, smântâna şi maghiranul.
  9. Mai lăsaţi să dea câteva clocote, la foc mic şi luaţi tigaia de pe foc.
  10. Asezonaţi cu sare şi piper.

Friptura ungurească de porc cu boia de ardei dulce se serveşte  cu felurite garnituri şi salată de murături picante.

print