Ceva Bun

Ardei umpluţi cu varză în saramură

Ardeii umpluţi cu varză, aceste murături în murături, în care ingredientele își împrumută gusturile, combină dulceaţa verzei cu timbrul proaspăt şi acidulat al ardeiului. Murături în saramură, acești ardei merg bine cu fripturi de porc, dar și cu ostropelul sau papricașul de pui.

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Scoateţi cotorul cu seminţele ardeilor. Spălaţi-i bine. Extrageţi zeama din cele două lămâi.
  2. Tăiaţi varza julienne, subţire.
  3. Frecaţi varza cu o mână de sare. Stoarceţi deasupra zeama de lămâie.
  4. Curăţaţi morcovii şi treceţi-i prin răzătoarea mare. Amestecaţi  morcovul cu varza.
  5. Umpleţi ardeii cu amestecul de varză şi morcovi, îndesând bine umplutura.
  6. Aşezaţi ardeii în borcane. Căptuşiţi borcanele la suprafaţă cu frunze de ţelină şi rădăcină de hrean tăiată rondele.
  7. Fierbeţi apă cu sare (1 lingură de sare la 1 litru de apă) şi turnaţi-o fierbinte peste ardei în borcane astfel încât să-i acopere.
  8. Închideţi borcanele ermetic şi depozitaţi-le într-un loc uscat, întunecos şi rece.

Ardeii umpluţi cu varză se pot consuma după minim 2-3 săptămâni.

[tip] Pentru ardei mai aromați, puteți adăuga chimen în varză. [/tip]

print