Ceva Bun

Vită marinată în soia, la grătar

Probabil cea mai simplă formulă de a marina – a frăgezi şi da gust – cărnii de vită. O reţetă simplă ca bună ziua, din doar două ingrediente: carnea de vită şi sosul de soia.Vita marinată în soia la grătar se prepară rapid, dar trebuie pregătită în avans pentru marinare. De obicei, vita se lasă peste noapte în frigider pentru a se marina bine, ceea ce fragezește excelent carnea și îi conferă atât gust cât și suculență.

Dacă doriți să obțineți un “model” pe carne, învârtiți carnea pe grătar la 90 de grade pe aceeași parte. Serviți această friptură de vită marinată cu salate simple – salată verde sau rucola, de exemplu.

Vezi aici și rețeta de Vită glazurată în vin roșu și oțet balsamic .

Reţetă: Vită marinată în soia, la grătar

Ingrediente:

  • 500 grame muşchi sau vrăbioară de vită
  • 4 linguri sos de soia

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea în două bucăţi egale. Carnea se taie pe fibră în felii groase.
  2. Bateţi uşor carnea cu fundul unei tigăi grele sau presaţi-o pur şi simplu cu dosul palmei.
    [warning]Nu folosiţi ciocanul de şniţele![/warning]
  3. Introduceţi carnea într-o pungă pentru marinat (sau orice altă pungă ) şi turnaţi sosul de soia peste ea.
    [tip]Mişcaţi din când în când punga pentru a permite sosului să se disperseze egal printre bucăţile de carne.[/tip]
  4. Introduceţi la rece pentru minim 12 ore.
  5. Scoateţi carnea de la rece cu aproximativ 1 oră înainte de a o frige.
  6. Frigeţi carnea pe grătar pe ambele părţi (între 3,5 şi 5 minute pe fiecare parte în funcţie de cât de făcută doriţi să fie).
  7. Carnea de vită marinată în soia şi friptă la grătar se serveşte ca atare, stropită cu ulei de măsline şi presărată cu piper proaspăt măcinat, alături de salate.

Timp de pregătire: 10 minute + 12 ore pentru marinare

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 2

[tip]Pentru un gust deosebit puteţi folosi sos de soia cu ciuperci.[/tip]

print