Ceva Bun

Tortilla cu legume

Servită cladă sau rece, tortilla cu legume este un mic dejun excelent alături de o salată de roşii sau o lingură de maioneză într-un sandviş. Simplu de preparat, ca mai toate suratele sale, tortilla cu legume reprezintă un excelent exemplu de alăturare a legumelor cu ouăle, pentru o gustare sățioasă.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi/spălaţi legumele. Spălaţi dovlecelul, curăţaţi ceapa, curăţaţi de cotor şi seminţe ardeii graşi, curăţaţi usturoiul.
  2. Tăiaţi legumele julienne.
  3. Pisaţi usturoiul.
  4. Într-o farfurie adâncă, bateţi ouăle cu sare, piper şi 2 linguri de apă rece.
  5. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  6. Adăugaţi şi sotaţi legumele 1-2 minute.
  7. Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi să-şi elibereze aroma 20 de secunde.
  8. Adăugaţi ouăle şi acoperiţi tigaia cu un capac.
  9. Lăsaţi tigaia acoperită pe aragaz la foc mic.
  10. După ce tortilla s-a rumenit pe o parte – aproximativ 10-12 minute – întoarceţi-o pe cealaltă (vezi imaginile).
  11. Acoperiţi şi lăsaţi-o să se rumenească şi pe cealaltă parte (cam 5-6 minute).

Tortilla cu legume se mănâncă rece (cu puţină maioneză) sau caldă (cu salată de roşii), tăiată în felii triunghiulare, asemeni celor de tort.

print