O gustare ușoară și proaspătă, de influență suedeză și aprovizionare nordică (creveți din Marea Nordului), acest aperitiv marin ne-a fost prezentat și realizat de prietenul nostru Niki, dispus oricând să ne încânte cu ceva bun.
O rețetă cu adevărat suedeză – eficientă, practică și rapidă – explicată pas cu pas și răcorită cu o pauză de tras sufletul (vedeți mai jos).
Porții: 6
Timp de preparare: 10 minute
- 500 g creveti mici, prefierți
- 2 ouă fierte, tari
- 100 g maioneza
- 1 lămâie
- 1 legătură de ceapă verde sau 1 ceapă roșie (în funcție de anotimp)
- mărar proaspăt
- sare, piper
Preparare:
- Se storc creveții bine de apă. Se toacă mare cu un cuțit bine ascuțit. Se pun într-un bol încăpător.
- Se curăță ouăle fierte; se taie cubulețe și se pun peste creveți.
- Se taie ceapa mărunt și se pune în bol.
- Se adaugă maioneza, zeama de la o lămâie.
Pauză de răcorit: Dacă tot aveți lămâia la îndemână, tăiați o felie în 4 și serviți un shot de tequila ca să meargă mai bine gătitul.
- Se amestecă totul în bol, se pune sare și piper după gust. Se adaugă mărar proaspăt tocat mărut.
Se servește pe felii de pâine prăjită.