O gustare ușoară și proaspătă, de influență suedeză și aprovizionare nordică (creveți din Marea Nordului), acest aperitiv marin ne-a fost prezentat și realizat de prietenul nostru Niki, dispus oricând să ne încânte cu ceva bun.
O rețetă cu adevărat suedeză – eficientă, practică și rapidă – explicată pas cu pas și răcorită cu o pauză de tras sufletul (vedeți mai jos).

Porții: 6

Timp de preparare: 10 minute

salatacreveti32 Ingrediente:

  • 500 g creveti mici, prefierți
  • 2 ouă fierte, tari
  • 100 g maioneza
  • 1 lămâie
  • 1 legătură de ceapă verde sau 1 ceapă roșie (în funcție de anotimp)
  • mărar proaspăt
  • sare, piper

Preparare:

  1. Se storc creveții bine de apă. Se toacă mare cu un cuțit bine ascuțit. Se pun într-un bol încăpător.
  2. Se curăță ouăle fierte; se taie cubulețe și se pun peste creveți.
  3. Se taie ceapa mărunt și se pune în bol.
  4. Se adaugă maioneza, zeama de la o lămâie.

    Pauză de răcorit: Dacă tot aveți lămâia la îndemână, tăiați o felie în 4 și serviți un shot de tequila ca să meargă mai bine gătitul.

  5. Se amestecă totul în bol, se pune sare și piper după gust. Se adaugă mărar proaspăt tocat mărut.

Se servește pe felii de pâine prăjită.

print

2 Comentarii

Comments are closed.