Ceva Bun

Salată cu pepene, feta şi măsline

O salată uşoară, proaspătă, de inspiraţie grecească, ce merge excelent ca aperitiv în zilele călduroase de vară: salată cu pepene, feta şi măsline. Se prepară rapid şi se serveşte imediat pentru a păstra textura ingredientelor.

[readalso] Vezi aici şi Salata grecească. [/readalso]

Reţetă: Salată cu pepene, feta şi măsline

Ingrediente:

  • 250 grame de miez de pepene roşu, fără coajă
  • 50 grame brânză feta
  • 10 măsline negre
  • jumătate de castravete Fabio
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • 1 linguriţă de sos de soia
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • câteva frunze de oregano
  • sare şi piper
  • 1 lingură de seminţe de dovleac (opţional)

Preparare:

  1. Tăiaţi pepenele în bucaţi mari sau felii şi scoateţi sâmburii.
  2. Curăţaţi castravetele şi ceapa verde şi tăiati rondele.
  3. Tăiaţi brânza feta cubuleţe.
  4. Turnaţi într-un borcan bine spălat şi uscat uleiul de măsline, zeama de lămâie, sosul de soia, sare şi piper. Puneţi capacul şi agitaţi bine până obţineţi un dressing omogen.
  5. Amestecaţi într-un castron toate ingredientele şi turnaţi peste ele dressingul.
  6. Serviţi imediat.

Timp de pregătire: 20 minute

Porţii: 4

[tip] Ideal este ca la servire ingredientele din salată să fie la temperatura ambientală, nu foarte reci de la frigider. [/tip]

print