Ceva Bun

Paste cu brânză şi afumătură

Versiune autohtonă a mac and cheese-ului american, pastele cu brânză româneşti, în special cele gătite prin Transilvania şi Bucovina, mai au câte o bucată de slănină sau carne afumată. Gătite rapid sau la cuptor, această mâncare consistentă este potivită pentru zilele reci ale anului.

Porţii: 4

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
  2. Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunile de pe pachet.
  3. Răzuiţi sau sfărâmaţi brânza.
  4. Tăiaţi carnea cubuleţe şi rumeniţi-o uşor fără grăsime. Scurgeţi carnea şi păstraţi grăsimea.
  5. Topiţi la foc mic, într-o crăticioară, brânza în lapte.
  6. Ungeţi cu grăsime o formă termorezistentă.
  7. Amestecaţi pastele cu brânza, bucăţelele de carne şi puţin piper.
    [warning]Nu adăugaţi sare decât dacă este cazul.[/warning]
  8. Turnaţi totul în vasul termorezistent.
  9. Introduceţi vasul la cuptor pentru aproximativ 10 minute, până când pastele se rumenesc la suprafaţă.

Pastele cu brânză şi afumătură se servesc fierbinţi.

[note]Pastele cu brânză şi afumătură se pot rumeni şi pe aragaz, într-un vas acoperit, la foc mic.[/note]

print