Ceva Bun

Omletă cu șuncă, ciuperci și ardei

Un mic dejun consistent, gustos şi simplu de realizat, ideal pentru dimineaţa unei zile lungi.  Versatilă în ingrediente şi servire, omleta se poate transforma într-o gustare “la pachet” dacă o intercalaţi între două felii de pâine unse cu unt sau maioneză, pe o frunză de salată.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Îndepărtaţi cotorul şi nervurile cu seminţe ale ardeilor.
  2. Tăiaţi ardeii julienne.
  3. Tăiaţi ciupercile felii subțiri.
  4. Tăiaţi șunca în fâşii sau cuburi mici.
  5. Topiţi untul într-o tigaie.
  6. Adăugaţi şi sotaţi uşor, până se înmoaie, ardeii.
  7. Adăugaţi şi rumeniţi șunca şi ciupercile.
  8. Bateţi ouăle cu 2 linguri de apă, sare şi piper.
  9. Adăugaţi ouăle în tigaie şi reduceţi focul.
  10. Rumeniţi omleta în tigaia acoperită.
    [tip]Desprindeţi cu o lingură de lemn marginea omletei pentru a permite oului moale, de deasupra, să se scurgă dededesubt, în partea încălzită a tigăii. După ce s-a legat, puteţi întoarce omleta folosind o farfurie sau capacul (vezi foto) [/tip]

Omleta se serveşte ca atare, fierbinte sau la temperatura camerei, cu diverse salate sau murături.

print