Ceva Bun

Gulaş de miel

Mai rar decât gulaşul de vită şi chiar decât cel de porc sau curcan, gulaşul din carne de miel face dovada calităţii acestei cărni într-o formulă mereu câştigătoare, alături de ceapă, ardei, roşii şi multă, multă paprika (boia de ardei).

Porţii: 6

Timp de preparare: 100 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi bine carnea de miel şi tăiaţi-o în bucăţi potrivite.
  2. Curăţaţi ceapa, usturoiul şi ardeii.
  3. Tăiaţi ceapa peştişori şi ardeii pătrate mari.
  4. Tocaţi usturoiul.
  5. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
  6. Încingeţi uleiul într-un cratiţă adâncă, de preferinţă din tuci (un ceaun).
  7. Rumeniţi bine carnea de miel pe toate părţile.
  8. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ardeiul şi amestecaţi până se înmoaie. Nu trebuie să se prăjească.
  9. Adăugaţi boiaua şi chimenul şi lăsaţi să se rumenească uşor.
  10. Adăugaţi roşiile, supa (sau apa) şi foile de dafin. Completaţi cu apă până când carnea este acoperită.
  11. Fierbeţi la foc mediu aproximativ 1 oră.
  12. Separat, amestecaţi bine făina cu smântâna pentru a nu face cocoloaşe. Adăugaţi câteva linguri de zeamă din ceaun.
  13. Încorporaţi amestecul de smântână/făină în gulaş, amestecând constant.
  14. Asezonaţi cu sare şi piper.
  15. Lăsaţi să mai dea câteva clocote şi luaţi vasul de pe foc.
  16. Adăugaţi pătrunjel tocat.

Gulaşul de miel se serveşte fierbinte, cu paste fierte (400-500 grame de paste uscate fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj).

print