Ceva Bun

Ciupercile urechi-de-lemn

Ciupercile urechi-de-lemn sunt ciuperci comestibile, folosite în special în bucătăria asiatică. În limba română, se folosește termenul urechi-de-lemn pentru 2 specii din familia Auriculariaceae, destul de asemănătoare între ele.
Acestea au în comun textura elastică, aproape cauciucată, și transparența. Nu au un gust puternic, dar împrumută gustul celorlalte ingrediente și oferă o textură crocantă mâncărurilor.

Aceste ciuperci cresc pe trunchiul copacilor foarte bătrâni, în buchete.

Se comercializează uscate (deshidratate), întregi sau feliate, la supermarketurile chinezești.
Pentru a le folosi, mai întâi se lasă la înmuiat în apă minim 30 de minute.

Ciupercile urechi-de-lemn se folosesc la supe, stir-fry (mâncăruri gătite la foc rapid, în wok), mai ales în compania cărnurilor – porc, vită și pui. Puiul cu urechi de lemn este una din rețetele cele mai popularizate pe meniurile restaurantelor chinezești de la noi.

print