Un peşte alb care îşi desăvârşeşte destinul între roşii, aromat cu măsline şi usturoi. O reţetă relativ uşoară dintr-un peşte “străin” care se simte bine în magazinele de la noi. Se va simţi bine şi în cuptor în această reţetă rafinată.

Porţii: 4 porţii

Timp preparare: 1 oră

cod_rosii Ingrediente:

  • 2 fileuri de cod fără piele (aproximativ 800 grame)
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o jumătate de cană măsline negre
  • 1 kilogram de roşii cherry
  • 2 ardei iuţi, tăiaţi bucăţi mari
  • 3 linguri de ketchup picant
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 12 felii de prosciutto
  • sare şi piper


Preparare:

1.Încălziţi cuptorul la treapta de 180 de grade. Puneţi 2 linguri de ulei şi usturoiul într-o tavă la copt timp de 15 minute, timp în care uleiul va lua gustul bun al usturoiului.

2.După cele 15 minute adăugaţi roşiile, măslinele, ardeii iuţi şi amestecaţi uşor cu uleiul. Asezonaţi cu sare şi piper.

3. Faceţi un “sandwich” din fileurile de peşte după următorul tipar: întindeţi ketchupul pe una din bucăţile de peşte, presăraţi coaja rasă de lămâie peste, asezonaţi cu sare şi piper; închideţi “sandwich-ul” cu cealată bucată de peşte.

4.Înfăşuraţi peştele în feliile de prosciutto şi stropiţi totul cu restul de ulei.

5. Puneţi peştele pe grătarul de la cuptor, deasupra tăvii cu roşii şi lăsaţi-l la cuptor timp de  20 de minute până când peştele este bine făcut şi roşiile coapte.

6.Scoateţi codul pe o farfurie. Zdrobiţi usturoiul în sosul din tavă. Adăugaţi sare şi piper dacă este necesar.

Codul se serveşte cald, porţionat în felii, cu granitură de roşii şi măsline lângă şi stropit cu sosul din tavă.

[tip]Dacă vreţi să evitaţi riscurile folosind un grătar deasupra tăvii, aşezaţi o farfurie cu capul în jos în mijlocul  tăvii cu legume, ungeţi-o cu ulei şi aşezaţi peştele pe ea. Evident că cel mai bine ar fi să folosiţi prosciutto dar, dacă nu aveţi, puteţi folosi bacon tăiat fâşii subţiri [/tip]

print