Combinațiile cu ton în salate sunt numeroase și depășesc clasica rețetă cu porumb și ceapă verde. O variantă lejeră și foarte ușor de pregătit este salata cu ton, măsline umplute cu anșoa și tulpină de țelină.

Porții: 1

Timp de preparare: 10 minute

Salată cu ton și țelină Ingrediente:

  • 8 frunze de salată verde
  • 1 conservă de ton în apă (fulgi)
  • 6-8 măsline verzi umplute (cu anșoa sau cu gogoșar)
  • 1 lămâie
  • o jumătate de ardei kapia roșu
  • o tulpină de țelină fără frunze (1 fir)
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare și piper

Preparare:

  1. Spălați frunzele de salată sub jet de apă rece. Tăiațile fâșii subțiri și așezați-le într-un bol de salată.
  2. Scurgeți tonul de apă și adăugați-l peste salată.
    [tip] Pentru ca salata să fie gustoasă, tonul trebuie să fie la temperatura camerei. [/tip]
  3. Tăiați ardeiul kapia și tulpina de țelină rondele. Adăugați-le peste salată.
  4. Presărați măslinele peste și stropiți totul cu ulei de măsline.
  5. Potriviți de sare și piper. Stoarceți zeama de la o jumătate de lămâie peste salată.

Salata de ton se servește imediat, decorată cu o jumătate de lămâie.

print