Antricotul sau muşchiul de vită, fript la foc iute şi caramelizat în oţet balsamic, servit cu o salată rapidă de roşii cherry şi ceapă roşie, face parte din delicatesele rapide şi reprezintă un model de alimentaţie sănătoasă prin prisma proporţiei dintre carne şi legume.
Porţii: 1
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 150 grame muşchi sau antricot de vită
- 3 linguri oţet balsamic
- 8 roşii cherry
- 1/4 ceapă roşie
- 1 mână de salată mixtă
- 1 pumn de crutoane
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Preparare:
- Ungeţi carnea cu puţin ulei. Săraţi şi piperaţi.
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa fin.
- Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în două.
- Spălaţi şi uscaţi salata.
- Amestecaţi salata cu roşiile, ceapa şi puţin ulei.
- Încingeţi o tigaie teflonată sau o plită electrică.
- Frigeţi vita la foc iute pe ambele părţi.
- Adăugaţi oţetul balsamic şi întoarceţi vita pe ambele părţi timp de 1 minut până când oţetul se caramelizează pe carne.
- Scoateţi vita şi tăiaţi-o în fâşii groase de 1 centimetru.
Serviţi vita cu salata şi crutoane.
arata de vis!
Buna ziua,
Spuneti-mi si mie va rog frumos de unde sa iau otet balsamic de calitate, sau ce marca sa iau. Pentru ca eu am unul produs in italia si tot nu e asa gros cum pare sa fie in imaginile de la dvs.
Si inca o intrebare mai am, daca se poate: mie nu imi iese foarte frageda carnea. Este din cauza ca am folosit antricot de manzat ? sau focul prea puternic/slab? sau prea mult timp lasate pe foc ?
Si nu in ultimul rand, imi place mult retata aceasta. Rapida si pe gustul meu. 🙂
Numai bine,
Florin
Oţetul balsamic de Modena este produs sub multe etichete (http://www.balsamicotradizionale.it/consorzio.asp), unele sunt mai subţiri, altele mai groase. Toate se îngroaşă prin fierbere. Evident că tipul şi calitatea cărnii de vită e esenţială. Ideal este muşchiul de vită, antricotul sau vrăbioara, gătite pentru un timp scurt.
Comments are closed.