Ceva Bun

Trufe de ciocolată – rețetă cu doar două ingrediente

Ușor de făcut, trufele de ciocolată din două ingrediente sunt din ce în ce mai populare pentru că în 10 minute ai pe masă niște bomboane cremoase, excelente pe care le poți servi în familie sau cu invitați. Sunt atât de simple că le pot face chiar și copiii mai ales când au de dus ceva dulce la vreo petrecere sau la școală.

Cele două ingrediente sunt laptele condensat și pudra de cacao 100% (nu se poate folosi pudră cu zahăr pentru că vor ieși mult prea dulci).

Câte ceva despre laptele condensat: nu este un miracol al nutriției, dimpotrivă, dar este un ingredient ce poate fi încorporat rapid în deserturi și care oferă cremozitate și dulceață. În Singapore, de exemplu, pâinea prăjită cu lapte condensat este un mic dejun popular. Se adaugă și în cafea atât în țările din Europa cât și în cele din Asia. În America de Sud se folosește mai mult dulce de leche, care este dulceața din lapte sau lapte condensat caramelizat.

Dacă rețeta de ciocolată de casă ți se pare prea complicată, poți oricând să pornești de la această rețetă de trufe pe care mai apoi o poți adapta după cum dorești.

Să pornim de la rețeta de bază:

Reţetă: Trufe de ciocolată

Ingrediente:

  • 100 ml lapte condensat
  • 80 g pudră de cacao 100%

Preparare:

  1. Turnați laptele condensat într-un castron. Dacă nu este la temperatura camerei puteți să introduceți castronul un minut la microunde.
  2. Cu o sită cerneți pudra de cacao peste laptele condensat. Păstrați 1 lingură pentru a pudra trufele la sfârșit.
  3. Cernutul ajută la încorporarea uniformă a pudrei de cacao pentru a nu face cocoloașe.
  4. Amestecați cu o spatulă iar mai apoi cu mâna pănă obțineți o cremă de ciocolată.
  5. Formați cu mâna trufele de mărimea dorită. Dacă crema este prea moale o puteți lăsa la frigider jumătate de oră să fie mai ușor de manevrat.
  6. Pudrați trufele cu cacao și păstrați-le la rece până la servire.

Timp de pregătire: 10 minute(s)

Porţii: 8

Și acum să trecem la ce variante se pot face pornind de la rețeta de bază:

  1. Trufe cu cocos: în loc să le pudrați cu cacao, le puteți rostrogoli prin fulgi de cocos.
  2. Trufe colorate: se pot acoperi cu bomboane colorate speciale pentru decorat.
  3. Trufe de caramel: înlocuim laptele condensat cu dulce de leche.
  4. Trufe cu migdale sau alune: când formați trufele, se poate băga câte o migdală sau o alună de pădure în mijloc. De asemenea, se pot acoperi cu alune sfărâmate sau chiar caramelizate.
  5. Trufe vegane: înlocuim laptele condensat cu cremă vegană de migdale sau alte tipuri de creme vegane.
  6. Cremă de prăjituri: crema poate fi folosită pe post de cremă de umplutură pentru prăjituri sau pentru o rețetă de chec pufos.
print