Ceva Bun

Sos de ardei copt

Un sos cu adevărat deosebit. Dulce acrişor, opţional picant, rapid şi uşor de făcut, gustos şi foarte versatil. La limita dintre un ketchup  sau zacuscă rapidă – şi dietetică – şi o cremă vegetariană, acest sos se pretează la multiple feluri de gustări sau chiar sos de sine stător pentru sine sau fripturi.

Porţii: 8-10

Timp de preparare: 10 minute


Ingrediente:

Preparare:

  1. Scoateţi şi scurgeţi ardeii de lichidul în care au fost conservaţi.
  2. Curăţaţi căţeii de usturoi.
  3. Pasaţi într-un mixer sau blender ardeii copţi, sosul de ardei iute, ulei de măsline, ketchup, usturoi, frunzele de busuioc, sare şi piper.
  4. Acoperiţi borcanul şi ţineţi-l la rece până la servire.

Pentru ce se poate folosi sosul de ardei copt:

[tip]Pentru această reţetă se pot folosi şi ardei proaspăt copţi sau ardei copt congelat (decongelat în prealabil). În acest caz adăugaţi 2 linguri de oţet şi 1 linguriţă de zahăr.[/tip]

print