Ceva Bun

Somon dulce-picant şi tagliatelle cu pesto

Un fusion pe cât de simplu, pe atât de spectaculos şi de gustos. Un file de somon trecut prin sos dulce de chili (de origine thailandeză) şi gătit simplu, la aburi, servit cu tagliatelle cu pesto. O specialitate iThailiană.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Asezonaţi fileurile de peşte cu sare şi piper.
  2. Treceţi fileurile de somon prin sos.
  3. Fierbeţi la aburi peştele timp de 15 minute.
  4. Fierbeţi tagliatellele aproximativ 3-4 minute în apă cu sare. (verificaţi eticheta dacă sunt cumpărate).
  5. Amestecaţi tagliatellele cu pesto şi uleiul de măsline.
  6. Presăraţi pastele cu parmezan.

Somonul dulce-picant se serveşte cu tagliatelle cu pesto.

[tip]Dacă vă doriţi un peşte mai iute, adăugaţi suplimentar 1/2 linguriţă fulgi de ardie iute în sos.[/tip]

print