Ceva Bun

Saleuri cu parmezan şi prosciutto

Aperitive iubite în orice circumstanţă, saleurile  se prepară rapid din foietaj (foitaj). Numele şi originea lor franceză, din cuvântul salé (sărat), sunt suficiente pentru a garanta o prezenţă elegantă pe masă. Reţeta de faţă, de inspiraţie italiană, dă un nou sens saleurilor, pe care le îmbogăţeşte cu parmezan şi prosciutto crudo (sau alt timp de şuncă crud-uscată).

Porţii: 20-24 bucăţi

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade Cesius (temperatură medie spre mare).
  2. Tăiaţi foaia de aluat în jumătate, pe lăţime.
  3. Presăraţi parmezanul pe o bucată de aluat.
  4. Adăugaţi peste parmezan fâşiile de prosciutto, aliniate una lângă alta.
  5. Acoperiţi cu cealaltă jumătate de aluat. Presaţi bine aluatul pentru a lipi bine cele 2 foi între ele.
  6. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit sau a unei role de pizza tăiaţi aluatul în două, pe lungime.
  7. Tăiaţi fâşii de 1 centimetru grosime.
  8. Răsuciţi feliile de aluat pentru a forma spirale.
  9. Puneţi saleurile la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament, pentru 15 minute (până se rumenesc).
  10. Scoateţi saleurile pe o farfurie tapetă cu şervet de hârtie.

Saleurile cu parmezan şi prosciutto se servesc calde sau reci.

print