O nebunie de salată la care puteţi folosi, în mod ingenios, resturile unei fripturi de pui. Au venit musafiri prea târziu sau nu au mâncat toată friptura? Nu-i nimic. Le faceţi a doua zi o salată din ea.
Vezi aici și rețeta de Salată de sfeclă roșie, grepfruit și nuci.
Reţetă: Salată picantă cu pui, piersici și nuci
Ingrediente:
- 1 jumătate de pui fript, rece
- 3 piersici tari
- 100 grame miez de nucă
- 150 grame frunze de salată asortată
- 100 grame tulpină de ţelină verde
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguri oţet balsamic
- 4 linguri sos de soia light (preferabil cu ciuperci)
- 1 linguriță de harissa
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Dezosaţi puiul şi scoateţi pielea de pe carne. Tăiaţi carnea de pui în fâşii.
- Tăiaţi ţelina rondele.
- Scoateţi sâmburele piersicilor şi tăiaţi-le felii.
- În patru castroane de salată sau farfurii de servire aşezaţi un pat de salată amestecată cu tulpina de ţelină.
- Adăugaţi carnea de pui şi piersicile.
- Amestecaţi uşor.
- Formaţi un dressing din sosul de soia, harissa, oţetul balsamic şi ulei şi distribuiţi-l egal peste fiecare fafurie.
- Presăraţi miez de nucă peste şi piper proaspăt măcinat.
- Salata picantă de pui se serveşte ca atare, la temperatura camerei, sau scoasă de la rece.
Timp de pregătire: 20 minute
Porții: 4
[tip]Puteţi pregăti salata din timp dar nu turnaţi dressingul peste ea decât înainte de servire.[/tip]
[tip]La această reţetă se pot folosi şi alte bucăţi de carne de pui fripte la cuptor sau grătar.[/tip]