O nebunie de salată la care puteţi folosi, în mod ingenios, resturile unei fripturi de pui. Au venit musafiri prea târziu sau nu au mâncat toată friptura? Nu-i nimic. Le faceţi a doua zi o salată din ea.

Vezi aici și rețeta de Salată de sfeclă roșie, grepfruit și nuci.

Reţetă: Salată picantă cu pui, piersici și nuci

salata-cu-pui-fript

Ingrediente:

  • 1 jumătate de pui fript, rece
  • 3 piersici tari
  • 100 grame miez de nucă
  • 150 grame frunze de salată asortată
  • 100 grame tulpină de ţelină verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri oţet balsamic
  • 4 linguri sos de soia light (preferabil cu ciuperci)
  • 1 linguriță de harissa
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Dezosaţi puiul şi scoateţi pielea de pe carne. Tăiaţi carnea de pui în fâşii.
  2. Tăiaţi ţelina rondele.
  3. Scoateţi sâmburele piersicilor şi tăiaţi-le felii.
  4. În patru castroane de salată sau farfurii de servire aşezaţi un pat de salată amestecată cu tulpina de ţelină.
  5. Adăugaţi carnea de pui şi piersicile.
  6. Amestecaţi uşor.
  7. Formaţi un dressing din sosul de soia, harissa, oţetul balsamic şi ulei şi distribuiţi-l egal peste fiecare fafurie.
  8. Presăraţi miez de nucă peste şi piper proaspăt măcinat.
  9. Salata picantă de pui se serveşte ca atare, la temperatura camerei, sau scoasă de la rece.

Timp de pregătire: 20 minute

Porții: 4

[tip]Puteţi pregăti salata din timp dar nu turnaţi dressingul peste ea decât înainte de servire.[/tip]

[tip]La această reţetă se pot folosi şi alte bucăţi de carne de pui fripte la cuptor sau grătar.[/tip]

print