De origine italiană, salata de legume coapte la grătar scoate ce e mai bun din ele. O salată-garnitură excelentă în sine sau în completarea cărnii sau peştelui fript la grătar. Cu adevărat delicioasă.

Porţii: 2-4

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 4 ardei graşi sau kapia roşii
  • 2 vinete mici
  • 2 dovlecei mici
  • 6 ciuperci mari
  • 3 cepe roşii (de apă)
  • 3 roşii tari (opţional)
  • 6-8 liguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri oţet balsamic (opţional)
  • sare
  • piper
    [note]Evaluaţi corect numărul de ingrediente necesare, nu uitaţi că vor scădea cu aproximativ 50%.[/note]

Preparare:

  1. Spălaţi legumele, mai puţin ceapa.
  2. Curăţaţi ceapa.
  3. Tăiaţi legumele în felii groase de 1 centimetru.
  4. Ungeţi legumele cu ulei de măsline şi presăraţi cu puţină sare şi piper.
  5. Frigeţi legumele pe grătar sau plită. Legumele trebuie să fie rumenite la suprafaţă dar nu prea făcute sau uscate ci mai degrabă crude.
    [warning]Dacă folosiţi şi roşii, care vor da o notă plăcută, acidă,  salatei dumneavoastră, aveţi grjă când le întoarceţi deoarece sunt fragile după gătire. Aşezaţi-le ultimele pe platou şi nu mai amestecaţi după.[/warning]
  6. Montaţi legumele intercalate pe un platou de servire.
  7. Stropiţi legumele cu ulei de măsline şi oţet balsamic, sare şi piper după gust.
  8. Lăsaţi legumele să se infuzeze 30 de minute înainte de servire.

Legumele la grătar se servesc ca atare, la temperatura camerei, cu bucăţi de brânză (telemea, feta, etc.) sau ca garnitură pentru carne sau peşte fript la grătar.

print